luni, 1 decembrie 2014

Românii, somnul și ”barbarii de tirani”

Românului mereu i s-a spus să se deștepte, până și imnul național începe cu acest îndemn adresat românului. Ba mai mult, el trebuie să se deștepte dintr-un somn pt că, după cum bine știți, somnul rațiunii sau încremenirea în proiect (dacă-mi permiteți să fiu mai tehnic) naște monștri.  Iar somnul nu este unul simplu așa ca toate somnurile, este un somn grav, de moarte, adică ”e pe viață și pe moarte frați români!” Și dacă ar fi doar atât dar destinul tragic românesc face ca românul să fie adâncit în acest somn. Deci românul se afla deja într-un somn de moarte...chiar înainte să vină ”barbarii de tirani” ca să-l adâncească și mai tare pe bietul român în acest tragic somn.
  Ar mai fi și acel proverb românesc: „Fiți deștepți băă... că țara geme de proști!” E tot un îndemn. Cu alte cuvinte ”deșteptați-vă băă!” sau ”deșteaptă-te române că România e atât de plină că dă pe afară, adică ”duduie, geme”, deci nu mai spori și tu capitalul de prostie al țării că la capitolul ăsta stăm bine.”
    Nu de mult românul s-a mai pricopsit cu un slogan”MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI”care nu știu dacă are vreo legătură cu proverbul  ”Prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul”.
    Concluzia care ar fi? Că suntem destul, nu doar un pic, că suntem și mândri.. iar vinovații...binențeles sunt ”barbarii de tirani”.  Dar cu vorba imnului ”Deșteaptă-te” cum rămâne?

2 comentarii:

  1. Dar dacă nu știi imnul înseamnă că ești prost, sau că nu ești patriot? Un om este incapabil să facă ceva pentru țară dacă nu se ține de învățătura imnului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti caine credincios,se vede din poza si se simte din vorba.

      Ștergere